
INDIAN NATIONS FOOTBALL CONFERENCE

PARENTS- THIS PROTECTION AGREEMENT IS NON

YOUR CLUB AND APPROVED, YOUR CHILD IS ROSTERED TO THAT TEAM. PLEASE ENSURE THAT THIS DECISION IS IN 

THE BEST INTEREST OF YOUR CHILD.  PLEASE CALL US 918.251.1015 OR VISIT 

SHOULD YOU HAVE ANY QUESTIONS. 

 

 

INFC Player/Parent Protection AgreementINFC Player/Parent Protection AgreementINFC Player/Parent Protection AgreementINFC Player/Parent Protection Agreement

I, ____________________________hereby grant Coach ____________________ permission to protect 

my son/daughter, ______________________________ for the

team for the ___________ season. 

 

___________________________ 

Name of Player    

 

 

__________________________  

Signature of Head Coach  

 

 

 

 

Section 13 Article 3: Team Drafts- Upon origination (1

the draft.  Each year thereafter, the team will be allowed to recruit and protect two (2) new players.  The protected 

players cannot have played for another INFC team the previous year.  This prov

the requirement that teams be of equal ability.  At any time one team splits to two or more teams, all players will 

be in the draft pool except the 4 protected players.

Section 13 Article 8: Team Drafts- Before leaving th

those players selected during the draft.  Existing players are tradeable if approved by the INFC Rep and the drafting 

drafting club’s Officer.  Protected players are not tradeable.  Any and a

players must be approved by the INFC monitoring representative prior to finalization of the draft and team rosters

Section 13(b) Article 3- A player that leaves an organization but returns the following year sha

can not be protected.  A player who is drafted prior to leaving the team will still be the property of the team from 

which he was drafted the previous year.

 

Players that are granted INFC transfers must be placed in the draft and may

 

Players who have previously played in the INFC, leave, and then return shall not be allowed protection status to a 

team unless the player in question has been absent, undrafted, and has not played an INFC participating Club for a 

minimum of 2 years. 

 

An INFC player requesting protection status that has previously played outside his normal grade level must have 

played outside his grade level for a minimum of not less than 2 years before protection status shall be granted.

 

Received by:___________________________   Date__/__/__     Time _________ Initials ___________

NATIONS FOOTBALL CONFERENCE

THIS PROTECTION AGREEMENT IS NON-REVOKABLE AND BINDING.  ONCE THIS FORM IS SUBMITTED TO 

AND APPROVED, YOUR CHILD IS ROSTERED TO THAT TEAM. PLEASE ENSURE THAT THIS DECISION IS IN 

.  PLEASE CALL US 918.251.1015 OR VISIT WWW.YOUTHFOOTBALL.COM

 

INFC Player/Parent Protection AgreementINFC Player/Parent Protection AgreementINFC Player/Parent Protection AgreementINFC Player/Parent Protection Agreement    

I, ____________________________hereby grant Coach ____________________ permission to protect 

my son/daughter, ______________________________ for the ____________ grade______________ 

 

   ___________________________________

   Name of Parent 

   _____________________________________

   Signature of Parent 

INFC Rules on Protection 

Upon origination (1
st

 year) a team may recruit and protect four (4) players from 

the draft.  Each year thereafter, the team will be allowed to recruit and protect two (2) new players.  The protected 

players cannot have played for another INFC team the previous year.  This provision does not, however, elim

the requirement that teams be of equal ability.  At any time one team splits to two or more teams, all players will 

be in the draft pool except the 4 protected players. 

Before leaving the draft table, coaches will be allowed to trade players but only 

those players selected during the draft.  Existing players are tradeable if approved by the INFC Rep and the drafting 

drafting club’s Officer.  Protected players are not tradeable.  Any and all player trades made after the selection of 

players must be approved by the INFC monitoring representative prior to finalization of the draft and team rosters

A player that leaves an organization but returns the following year shall be in the draft and 

can not be protected.  A player who is drafted prior to leaving the team will still be the property of the team from 

which he was drafted the previous year. 

Players that are granted INFC transfers must be placed in the draft and may not be protected. 

Players who have previously played in the INFC, leave, and then return shall not be allowed protection status to a 

team unless the player in question has been absent, undrafted, and has not played an INFC participating Club for a 

An INFC player requesting protection status that has previously played outside his normal grade level must have 

played outside his grade level for a minimum of not less than 2 years before protection status shall be granted.

Received by:___________________________   Date__/__/__     Time _________ Initials ___________

NATIONS FOOTBALL CONFERENCE 

E THIS FORM IS SUBMITTED TO 

AND APPROVED, YOUR CHILD IS ROSTERED TO THAT TEAM. PLEASE ENSURE THAT THIS DECISION IS IN 

WWW.YOUTHFOOTBALL.COM 

I, ____________________________hereby grant Coach ____________________ permission to protect 

______________ 

___________________________________ 

_____________________________________ 

year) a team may recruit and protect four (4) players from 

the draft.  Each year thereafter, the team will be allowed to recruit and protect two (2) new players.  The protected 

ision does not, however, eliminate 

the requirement that teams be of equal ability.  At any time one team splits to two or more teams, all players will 

e draft table, coaches will be allowed to trade players but only 

those players selected during the draft.  Existing players are tradeable if approved by the INFC Rep and the drafting 

ll player trades made after the selection of 

players must be approved by the INFC monitoring representative prior to finalization of the draft and team rosters 

ll be in the draft and 

can not be protected.  A player who is drafted prior to leaving the team will still be the property of the team from 

 

Players who have previously played in the INFC, leave, and then return shall not be allowed protection status to a 

team unless the player in question has been absent, undrafted, and has not played an INFC participating Club for a 

An INFC player requesting protection status that has previously played outside his normal grade level must have 

played outside his grade level for a minimum of not less than 2 years before protection status shall be granted. 

Received by:___________________________   Date__/__/__     Time _________ Initials ___________ 


